БСП предложи Валери Жаблянов за зам.-председател на парламента

Корнелия Нинова бе избрана за лидер на парламентарната група на Столетницата

18.04.2017 | 18:45 Редактор: Василена Василева
БСП предложи Валери Жаблянов за зам.-председател на парламента

Валери Жаблянов е номиниран за заместник председател на Народното събрание от квотата на БСП.

Всяка парламентарна група има право да излъчи свои представители в ръководството на парламента. Ден преди клетвата на новите 44-ти,  червените се събраха на първо заседание на парламентарната група. Тя ще се казва "БСП за България", а за неин председател е избран лидерът на партията Корнелия Нинова.

Избрано беше ръководство и одобрена парламентарната програма на левицата.

За заместник-председател на Народното събрание от квотата на БСП е номиниран депутатът Валери Жаблянов. В предишния парламент гласът на БСП беше Жельо Бойчев, който този път ще бъде заместник-председател на групата. Той ще отговаря за връзки с другите партии в Народното събрание, синдикатите, работодателите и гражданските структури.

Драгомир Стойнев ще е заместник на Нинова по организацията и дейността на парламентарната група на червените, а Антон Кутев поема парламентарния контрол като заместник. Заместник-председател по законодателството пък ще бъде Крум Зарков.

Говорител на соцдепутатите ще е журналистката Елена Йончева, която за малко беше и прессекрекар на президента Румен Радев, но напуска "Дондуков" 2.

В събота се очакват радикални промени в ръководството на БСП. Корнелия Нинова свиква пленум, на който ще извади от изпълнителното бюро всички избрани за депутати.