България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Основателят на "19 минути" повдига иск срещу Владимир Каролев

Причината - по време на гостуване в "България сутрин" икономистът заяви, че вестникът разпространява лъжи

11.04.2017 | 09:32 Редактор: Мария Аладжова
Основателят на

Право на отговор в "България сутрин": Журналистът и основател на вестника "19 минути" Борис Ангелов дойде в студиото на Bulgaria ON AIR, за да отговори на нападки от страна на икономиста Владимир Каролев.

Последният, в издание на сутрешния блок от 7 април, в дискусия с Велизар Енчев за поскъпването на парното и топлата вода, заяви, че вестникът разпространява лъжи.

Причината - Енчев цитира материал по темата, информацията от който Каролев отхвърли.

"Това, което зрителите със сигурност са забелязали, че това всичко се казва, за да не бъде цитирано това, за което става въпрос", заяви Борис Ангелов.

А в статията се разказвало за това как прокуратурата в Румъния предприела мерки и повдигнала обвинение срещу букурещкия вариант на "Софийска вода" за това, че цените са вдигнати със 125% със срок от 5 години, което пък от своя страна съвпадало със съмнителни контракти с фирми за 12,4 млн. евро, разказа журналистът.

"Господин Каролев ще бъде съден и осъден. В следващите дни ще повдигнем иск. Вече са проведени консултации с юристи и той ще отговаря за думите си и това трябва да е ясно на всеки, който в желанието си да бъде много красноречив си позволява да уронва името на вестника", добави Ангелов.