България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

След скока в цените на газа, водата, тока... спор между Велизар Енчев и Владимир Каролев

Двамата експерти коментираха казуса пред Bulgaria ON AIR

07.04.2017 | 10:47 Редактор: Жанета Нейкова
След скока в цените на газа, водата, тока... спор между Велизар Енчев и Владимир Каролев

Повишението в цените на газа, тока, парното и топлата вода предизвикаха спорове и между гостите в студиото на "България сутрин".

Велизар Енчев каза, че КЕВР е твърдо решен да увеличи цените и това ще се потвърди днес на заседанието, което Комисията ще проведе.

Запитан кой носи вина за задържането на цените и шоковото повишение, Енчев отговори:

"Всички управлявали досега носят вина. Комисията за енергийно и водно регулиране изразява интересите и политиката на управлявалите в предишния парламент", посочи журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че вече 27 години тече един процес, който се нарича "приватизация и концесиониране", който доведе до това природните богатства на страната да бъдат подарени.

"Това, което разбрах е, че преди 27 години сме "цъфнали и вързали"! Аз от времето преди 1989 година си спомням само сухите режими, когато в дискотеките ту имаше ток, ту нямаше", контрира думите на Енчев икономистът Владимир Каролев.

Той отбеляза, че цените на водата и тока са два съвсем различни казуса. 

"От договора, който Софийска вода има от 2009 година става ясно, че тя трябва да прави средно по 40-50 млн. инвестиции на година", твърди икономистът.

Повече по темата вижте във видеото: