България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

България не може да бъде Аврамов дом за бежанци, категоричен е Боян Расате

Българският народ е гостоприемен, настоя пред Bulgaria ON AIR д-р Акрам Наюф в отговор на решението на съда в Хановер

11.04.2017 | 09:06 Редактор: Тодор Петров
България не може да бъде Аврамов дом за бежанци, категоричен е Боян Расате

Българите не сме лоши към мигрантите, просто сме бедни. Някои хора се опитват да ни убедят, че тук можем да създадем многонационални държави, които включват иранци, афганистанци, пакистанци, либийци. Нашият дом не може да се превърне в Аврамов дом.

Това каза в "България сутрин" бившият председател на Български народен съюз Боян Расате по повод решение на съда в Хановер, че Германия повече няма да връща бежанци у нас. Причината - нечовешкото отношение, което застрашава съществуването им.

Националистът е на мнение, че е почти невъзможно е да убедиш беден народ да приеме бежанци, които допълнително трябва да храни. По думите имаме обеца на ухото заради циганските катуни.

Д-р Акрам Наюф от Асоциация "Свободна Сирия" не се съгласи с мението на Расате. Той бе категоричен, че българският народ е гостоприемен. По думите му една шепа хора искат да говорят от името на народа. 

"Протестът в Елин Пелин е политически и организиран от самия кмет", посочи гостът на Bulgaria ON AIR. 

"Става въпрос за ударна вълна от Близкия изток и Африка, която се възползва от конфликта в Сирия и иска да се намърда в нашата къща. Това са икономически емигранти, които искат да живеят по-добре за наша сметка", каза още Расате.

Според него решението на съда в Хановер трябва да се раздаде на всички кандидат-мигранти, за да знаят те, че България не е гостоприемна страна.

"Ние не трябва да следваме лошия пример на Германия. Трябва да взимаме пример от Унгария, Полша и Чехия", убеден е Расате.

Д-р Наюф отново контрира, че няма ударна вълна и подчерта, че конфликтът в Сирия застрашава международната сигурност. Според него е трябвало Европа да вземе мерки по-рано.

"Оградите не решават проблеми, дори радикализират самите бежанци", заключи Акрам Наюф.