България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очакванията към кабинета "Борисов 3" и каква част от него ще са Патриотите

Има условия за създаване на едно стабилно правителство, бе категоричен Тома Биков от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR

07.04.2017 | 09:07 Редактор: Иван Берберов
Очакванията към кабинета

Какви могат да бъдат очакванията за кабинета "Борисов 3" и каква част от него ще искат Патриотите коментират депутатите Тома Биков от ГЕРБ и Искрен Веселинов от "Обединени патриоти". Бе обсъдена и темата за уседналостта.

Според Биков казусът с въвеждането на принципа на три месечна уседналост, на територията на България, преди да може да се гласува на парламентарни и президентски избори, е очевиден гаф.

"Това е очевиден гаф на Румен Радев. Не виждам кой имаше полза от този проект", заяви той пред Bulgaria ON AIR. 

И допълни, че ГЕРБ защитава уволнения Любомир Талев, защото, според Биков, той не може и не бива да поеме цялата политическа отговорност.

"Талев не е написал закона. Разбира се, че ще го защитим. Този човек няма как да поеме политическа отговорност за гаф на други хора", посочи той.

Мнението на Тома Биков за бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите е, че се очаква стабилен кабинет.

"Вероятно ще бъде постигнато съвместно съгласие. Има условия за създаване на едно стабилно правителство. Това ще е дясно консервативно управление", се изказа той.

И според двамата гости няма да има дестабилизация на коалицията относно различните мнения за референдума на Слави Трифонов.

"Може да има дестабилизация само за нещо, за което сме се разбрали преди това, а някой се отметне в последствие. И двете партии имахме позиция, относно референдума, още преди да се стигне до формиране на коалиция", каза Искрен Веселинов.

Депутатите в студиото на "България сутрин" бяха категорични, че бъдещата коалиция между ГЕРБ и Патриотите ще бъде единствено и само между двете партии като цяло. Няма да се стига до преговори с отделните партии в обединението на Патриотите.

Чуйте още!