Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Таско Ерменков: Ако патриотите са последователни, не би трябвало да се отричат от идеята за уседналостта

"Ние ги подкрепихме в 43-то НС", коментира Ерменков в "Денят ON AIR"

06.04.2017 | 21:13 Редактор: Мария Аладжова
Таско Ерменков: Ако патриотите са последователни, не би трябвало да се отричат от идеята за уседналостта

Смятам, че служебното правителство в момента си прави законопроекти, които най-вероятно отговарят на някакви негови виждания за развитието на държавата.

Така коментира въпроса със закона за уседналостта Таско Ерменков от "БСП за България". 

"Когато за първи път променяхме изборното законодателство при управлението на ГЕРБ, патриотите бяха тези, които предложиха да се гласува само в консулствата и посолствата на България зад граница и ние ги подкрепихме в това тяхно начинание. Предполагам, че ако те са последователни в своята политика, не би трябвало да се отричат от тази идея", заяви Ерменков.

Едно от обвиненията, които от ГЕРБ отправят към Столетницата, е свързано с отмяната на "Постановление 208" за бежанците. Според Ерменков обаче то е било отменено с основание:

"Президентът Радев в предизборната си кампания, а и ние като парламентарна група в 43-то НС бяхме рязко против начина, по който беше третиран въпроса с бежанците в "Постановление 208". Не става въпрос да откажеш на бежанеца възможност да бъде интегриран в България, но говорим за истински бежанец. А в това постановление няма никакви критерии".

Чуйте пълния разговор: