Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георг Георгиев: Служебният кабинет за пореден път превиши функциите си

Във въвеждането на закона за уседналостта има намеса на президента, категорични са от ГЕРБ

06.04.2017 | 20:33 Редактор: Мария Аладжова
Георг Георгиев: Служебният кабинет за пореден път превиши функциите си

Вече бившият директор на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев е бил набеден в скандала със закона за уседналостта. В това е категоричен Георг Георгиев от ГЕРБ, който коментира темата в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Той определи развръзката след оттеглянето на спорния закон като безумие и заяви, че министърът на правосъдието си е "измил ръцете" с уволняването на Талев.

"Проблемът е, че липсва каквато и да е комуникация, от една страна между президенство и правителство, и от втора страна между основните звена на кабинета", коментира Георгиев.

От ГЕРБ за пореден път настояха, че служебното правителство превишава функциите си, които не му били дадени по силата на легитимно избрания кабинет.

"Тук можем да говорим преспокойно за някаква намеса, еднолична на президента, който, ако разчитаме правилно събитията от последния месец и половина, той неведнъж направи", поясни Георгиев.

В подкрепа на думите си той посочи отмененото "Постановление 208", което пък беше и сред предизборните обещания на БСП.

"Което обещание на БСП Радев го припозна, взе го и го наложи на служебното правителство", добави Георгиев.

Събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR отказа да даде категоричен отговор дали в текущите преговори за съставяне на правителство ГЕРБ ще приеме основното искане на "Обединени патриоти" за вдигане на минималната пенсия до 300 лева. Вместо това коментира ситуацията така:

"Възгледите, идеите, програмите на всяка една от съставните части на коалицията ще бъдат много подробно много ясно и прозрачно отразени в споразумението, което ще бъда сключено".

При всички положения обаче стабилно управление с 4-годишен мандат ще има, добави Георгиев.