България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Преходът ще свърши, когато започнем да вярваме в постижимото, смята Каролев

Очаквам Реформаторският блок да премине бариерата от 4%, каза икономистът пред Bulgaria ON AIR

22.03.2017 | 09:40 Редактор: Иван Берберов
Преходът ще свърши, когато започнем да вярваме в постижимото, смята Каролев

Икономистът Владимир Каролев коментира в "България сутрин" вероятността Реформаторският блок да намери място в следващия парламент. Според него има шанс реформаторите да преминат бариерата от 4%.

"Нещата, които те обещават, са реални и постижими. България няма как да има икономически ръст от 6%. Преходът ще свърши, когато хората започнат да вярват в постижимото и възможното. Има голяма умора по света от леви популисти. Очаквам на тези избори Реформаторският блок да влезе в парламента", сподели Каролев пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора премина към политическите партии ДОСТ и ДПС. За икономиста появата на ДОСТ има и позитивен ефект.

"Това, което се случва с ДОСТ и ДПС, е добре за другите партии и за хората, които нямат ислямско съзнание. Не виждам каква е драмата, че сега Доган не е подкрепян от Турция. За първи път ДПС няма да има такова влияние в парламента. Мюсюлманите вече са разделени", обясни гостът в студиото на Симеон Белев.

По отношение на увеличаването на цената на някои стоки и услуги Каролев каза, че очаква покачване на цената във водния сектор, но без значително поскъпване на хляба.

"Във водния сектор със сигурност ще се увеличи цената. Това ще се случи, защото това е първият регулатор, който не си затваря очите. Качеството на водата не отговаря на стандарта от Европа. Не очаквам значително увеличение на цената на хляба", обясни той.

Очаквайте видеото!