Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Христов от РБ: Участие в управлението? Не на всяка цена

Всички социологии показват категоричното ни присъствие в парламента, увери той в студиото на Bulgaria ON AIR

20.03.2017 | 20:01 Редактор: Тодор Петров
Румен Христов от РБ: Участие в управлението? Не на всяка цена

Румен Христов от Реформаторския блок, който ще се яви на предстоящите парламентарни избори заедно с "Глас народен", е убеден, че коалицията ще намери място в следващото Народно събрание.

"Кампанията върви с добро темпо. Много е важно да натиснем педалите, защото всички социологии показват категоричното присъствие на РБ в парламента. Надявам се, че с добра работа бихме отишли на 5,5-6%, а защо не и на 7%", коментира той в предаването "Денят ON AIR".

Запитан за евантуално участие на РБ-"Глас народен" в евентуално управляващо мнозинство гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че това не е цел, която трябва да бъде постигната на всяка цена от коалицията.

"Искаме да видим програмите на колегите. Най-важното нещо е темата за запазване размера на данъците и недопускане на тяхното увеличаване. Това е едно от малките предимства, за да може икономиката ни да тръгне нагоре", обясни Румен Христов и добави, че реформаторите безспорно могат да работят отново с ГЕРБ и "Обединени патриоти".

Той предупреди, че не са малки шансовете да има избори след избори. Гостът на телевизията подчерта, че това не е добре за икономиката, за България и за председателството ни на Европейския съюз.

"РБ и "Глас народен" сме за запазване на плоския данък. Ще говорим за евентуално намаляне на ДДС, ако икономиката позволява това", каза още Румен Христов. 

Той добави, че искат сериозен контрол на местата, където се харчат публични средства. Христов даде пример със здравеопазването, където според него има драстичен ръст на отделените средства, но очакванията на хората не се оправдават.