Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Реформаторите на финалната права

Лукарски: Бизнесът се задушава от тежкия административен апарат

21.03.2017 | 19:52 Редактор: Иван Берберов
Реформаторите на финалната права

В предаването "Денят ON AIR" Божидар Лукарски от "Реформаторски блок-Глас народен" коментира позицията на коалицията относно икономиката в предстоящите избори.

"За няколко неща няма да отстъпим. Ние сме твърдо против увеличаването на данъчните ставки, искаме ДДС да се намали с 2% и искаме да се повишат ставките за регистриране на бизнес по ДДС от 50 хил. на 200 хил.", заяви гостът.

Според него колкото по дистанциран е държавният апарат от бизнеса, толкова повече бизнесът може да се развива. 

"Намесата на държавата в бизнеса не води до добро. За това сочат редица работещи икономики. Бизнесът се задушава от тежкия административен апарат. Намеса на държавата е добре да има във военнопромишления комплекс. Военната индустрия е свързана със сигурността. Понякога това е по-важно от икономиката", обясни Лукарски пред Bulgaria ON AIR.

Акцентът на разговора се измести към бъдещите коалиции и неосъществените такива. Гостът каза, че съжалява, че дясното не е успяло да се обедини, но се надява в бъдеще да се стигне до консенсус.

"Ние сме различни всички, но търсим общите неща в името да спрем БСП към властта. Надяваме се след изборите да седнем заедно на една маса с останалите представили на десницата. Надявам се, че не сме затворили вратата към тях", каза Лукарски.

Гостът сподели, че най-вероятно "Реформаторски блок-Глас народен" ще се коалират с ГЕРБ и "Обединени патриоти".

"На това ще отговори българският избирател. Но аз, като член на партия, трябва да кажа, че няма вариант за коалиция с БСП и ДПС. Евентуално с ГЕРБ и "Обединени патриоти."

Вижте още във видеото: