България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нова република - център на обединението вдясно, убеден е Трайков

"При нас всичко е поставено на чиста основа", заяви той в "България сутрин"

17.03.2017 | 09:44 Редактор: Мария Аладжова
Нова република - център на обединението вдясно, убеден е Трайков

Убеден съм, че Нова република ще стане център на гравитация на обединението вдясно, защото при нас всичко е поставено на чиста основа.

Това каза в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR водачът на листата в Благоевград Трайчо Трайков.

По думите му именно Нова република е партията, която е "извън схемата" и настоява за повече отчетност на главния прокурор като един от основните елементи в предизборната си кампания. 

"Аз виждам една основна разлика между Българи и Румъния - там преходът не стана по съветски модел, защото "Секуритате" не бяха приятели с КГБ", поясни Трайков.

Иначе правосъдната система в сегашната ѝ форма не можела сама да се изчисти, защото няма механизмите, добави той.

"Дано избирателят да разбере, че единственият начин да не му се загуби гласа вдясно, е да гласува за Нова република", побърза да подчертае Трайков.

Още един казус, по който от новата формация на Радан Кънев настояват за отчетност, само че този път от служебното правителство, е сагата с "Газпром" и ЕК. Комисията даде на България срок от 7 седмици за анализ на ангажиментите, предложени от руското дружество.

"Газпром" казват: "Да, вие казвате, че ние използваме антиконкурентни практики в Европа, признаваме си. Затова отсега нататък вече цените тук по-често ще можем да ги сравняваме с цените в Западна Европа и да се договаряме да ги променим". Според нас от Нова република това не е достатъчно. Трябва цените в България да бъдат свързани безусловно с тези на Германия, което означава с 40% по-ниски цени".

Вижте пълния разговор:

 


1
0 rate up comment rate down comment 2
nikolay.ignatov.79.b
преди 7 години
А може ли чисто законово водещата да мисли, преди да прекъсва и да се заяжда, все едно си е на седенката на село?...На 9-та минута от 19-минутен разговор тя била накрая и за това прекъсвала, само като споменат любимата и партия БСП......"визуална представа, как ще действате" - момата-водеща е пример на функционалната неграмотност, която се констатира всяка година от ПИЗА. Сигнализирай за неуместен коментар