"Нова република" с идея как да върне откраднатите пари от КТБ

Трайчо Трайков категоричен пред Bulgaria ON AIR, че има механизъм с наемане на специализирана фирма и даване на такава задача

23.02.2017 | 20:42 Редактор: Жанета Нейкова

Политическата формация "Нова република" предлага идея как да върне откраднатите пари от Корпоративна търговска банка. 

"Има механизъм с наемане на специализирана фирма и даване на такава задача. Световният опит показва, че в подобни случаи около 30%-40% могат да бъдат върнати, но за това трябва работа. Съвременните методи, комуникации и начини на работа, допускат възможността парите да бъдат търсени и намирани по целия свят", заяви Трайчо Трайков в предаването "Денят ON AIR"

Политикът коментира пред Bulgaria ON AIR какви са идеите, на които залага "Нова република" в предизборната си програма, като една от тях е насочена към случая с КТБ. 

Вчера партията е представила третата част от предизборната си програма "Нова надежда", която се занимава с необходимостта от силата на българското семейство и здравата връзка между българите в родината и зад граница. 

"Комплексът от мерките, които предлагаме в програмата си, ще доведе до ефектите, които очакваме", категоричен бе Трайков.

Бившият кандидат-президент коментира делото, което водят срещу борбата с корупцията при горивата в България. 

"Вчера бяхме във Върховния административен съд, за да получим информация от Министерството на финансите, кой с какви капацитети в акцизни складове за горива разполага в държавата. Тази информация се оказва най-строго пазената в държавата", сподели Трайков.