Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Дясното обединение се случи в Нова република, смята Меглена Русенова

Гостът на Bulgaria ON AIR вижда съзвездие от политически лидери в партията на Радан Кънев

16.02.2017 | 20:11 Редактор: Тодор Петров
Дясното обединение се случи в Нова република, смята Меглена Русенова

Дясното обединение се случи в Нова република. Политическите лидери на дясното водиха опозиционна кампания и развиват конструктивни тези за развитие на България.

Това заяви в предаването "Денят ON AIR" Меглена Русенова от Нова република. Тя призна за широки очаквания за обединение с Реформаторския блок. По думите й Нова република добронамерено е протегнала ръка, а сега продължаваме пътя си напред. 

"Иска се смелост и характер, за да убедиш хората, че е добре егото да бъде оставено настрана. В Нова република виждам съзвездие от десни политически лидери - Радан Кънев, Атанас Атанасов, Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Петър Славов", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

Меглена Русенова отбеляза, че икономическият растеж е в основата на партийната им програма. В Нова република са на мнение, че имат потенциала с конкретни мерки да допринесат за икономически растеж с 6-7%. 

"Основният инструмент за постигане на икономически растеж е справяне с корупцията", категорична бе Русенова.

Тя добави, че прорамата предвижда още запазване на плоския данък и отмяна на данък уикенд, който гостът в студиото на Владимир Сиркаров определи като тормоз над бизнеса. Предвижда се запазване на осигурителните нива и драстично намаляване на разходите от страна на администрацията.

"Бойкотът на машинния вот е започнал преди две години. Очакваме настоящият служебен кабинет да се справи с това предизвикателство. Изборният кодекс е предвидил преди две години на настоящите избори всеки гражданин да упражни вота си и електронно", заключи Меглена Русенова.

Целия разговор вижте във видеото: