Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Нова република" подготвя отворено писмо до служебния министър Кирил Ананиев

Мартин Димитров разкри пред Bulgaria ON AIR, че в него ще настояват за ново международно разследване на казуса "КТБ"

08.02.2017 | 20:25 Редактор: Луиза Божинова

За първи път в ефира на Bulgaria ON AIR бившият депутат Мартин Димитров, който е член на надпартийното обединение "Нова република", обяви, че за утре са подготвили отворено писмо до служебния министър Кирил Ананиев.

В него настояват за оставката на синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ), ново международно разследване, което да подгони хората, които са източили пари от банката, проверка за принадлежност към Държавна сигурност на лицата, които са квестори, както и реализация на идеята на Радан Кънев да бъдат внимателно проследени действията на ДАНС по време на фалита на КТБ.

"Заради такива конкретни неща ще гласуват хората за нас", заяви Димитров в предаването "Денят ON AIR. "По време на мандата на БСП фалира КТБ. Много малко беше свършено и по време на мандата на ГЕРБ по отношение на източването на банката", допълни той.

Мартин Димитров съобщи, че днес са обявили пакт, който ще предложат на другите партии.

"В този пакт има няколко много важни неща. Едното, искаме зам.-главен прокурор, който да се занимава с борбата с корупцията, по румънски модел и втори зам.-главен прокурор, който да отговаря за борбата с тероризма", разкри Димитров в студиото на Владимир Сиркаров.

Останалите неща от пакта са: 50% от данък общ доход и 50% от корпоративния данък да остават в съответната община, диференцирани ставки от 9% ДДС за храни, лекарства, книги (учебници) и др.

Във връзка с предсрочните парламентарни избори гостът заяви, че дясното обединение вече го има в "Нова република" и надпартийната платформа има достатъчно сили да се представи "изненадващо добре" на вота.

Целия разговор вижте във видеото: