България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Мартеници с кауза

Как да помогнем на майките на деца с увреждания?

01.03.2017 | 09:54 Редактор: Мария Аладжова
Мартеници с кауза

Майките на деца с увреждания за пореден път показаха, че силата на духа не може да бъде сломена. До 4 март в мол "Сердика" в столицата ще работи щанд за мартеници, изработени от тези майки. 

Каузата е благотворителна, разказа пред Bulgaria ON AIR Весела Одажиева: 

"Предполагам, че повечето хора са наясно, че майките на деца с увреждания нямат възможност да работят нормална работа, просто защото такова е естеството на отглеждането на техните деца. Единият от вариантите за изкарване на доходи е изработването на тези мартеници, които са предлагани чрез платформата Olemale.bg".

Инициативата за продаване на ръчното изкуство на майките на деца с увреждания стартира малко преди Коледа. В сайта Olemale.bg освен мартеници, могат да бъдат открити и всякакви други сувенири, украшения и куп други интересни неща.

Мартениците, изложени в мол "Сердика", се радват на голям интерес. Одажиева пък споделя, че освен начин за изкарване на допълнителни пари, правенето мартеници действа и разтоварващо.

"Намираме разтоварване от проблемите в изработката на ръчните неща, особено когато виждаме, че те се харесват и хората ги купуват, не само заради благотворителната кауза".