България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Родител на дете с увреждания: Надеждата ни струва 38 хиляди долара

Прогнозите на лекарите не са добри, споделя Полина Божилова, майка на 11-годишния Боби

03.02.2017 | 12:27 Редактор: Мария Аладжова
Родител на дете с увреждания: Надеждата ни струва 38 хиляди долара

Това е една история за силната воля, голямата болка и несбъднатите мечти. Вече 11 години Полина Божилова живее само с надежда. Надежда, че ще дойде денят, в който ще види детето си да прави бели.

Съдбата обаче ѝ поднася сериозно изпитание – да бъде една от многото майки на деца с увреждания. 

"На 7-8 месечна възраст на Боби му беше поставена диагнозата церебрална парализа, в последствие направиха ЯМР, на който беше установено, че всъщност го има това рядко заболяване", разказва Полина.

А реалността е жестока - освен с  церебралната парализа, 11-годишният Боби живее с рядко заболяване на мозъка и епилепсия. Въпреки огромните усилия на Полина, състоянието на детето се влошава.

"За съжаление Боби е резистентен на много от медикаментите и всъщност там срещаме най-големите трудности. Променяме самите медикаменти, самите дози, но за съжаление не се повлиява благоприятно.  Казват: "Очаквайте най-лошото" и всеки вдига рамене и ти сам трябва да търсиш някакви начини, които трябва да му помогнат. Прогнозите са за съжаление смърт".

Но Полина не се отказва и намира лъч надежда в Турция. Изходът е присаждане на стволови клетки, а цената е непосилна за самотната майка"

"Надеждата ни струва 38 хиляди долара. Не мога да се похваля, че дори и половината е събрана, но пък вярвам, че ще се случи. Когато ти си родител и когато гледаш как му е тежко и как го боли, когато го виждаш, че той не може да направи нищо и когато зависи само и единственото от теб, ти нямаш право като родител да се откажеш". 

Всеки, който има възможност и желание да помогне на Боби, може да го направи на дарителска сметка:

BG81UNCR70001521373481
Божидар Спасов