България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Да, България" се бори за 10% депутатски места в следващото НС

Водачът на листата в Кюстендил Любомир Авджийски очерта основните приоритети, заложени в програмата на партията

24.02.2017 | 08:22 Редактор: Луиза Божинова

Борим се за 10% депутатски места в следващото Народно събрание (НС), това е нашата цел на тези избори. Вярваме, че е постижимо.

Това каза в "България сутрин" водачът на листата на "Да, България" в Кюстендил Любомир Авджийски, който е и член на изпълнителното бюро на партията. Той очаква кампанията да бъде изключително динамична и трудна.

Авджийски посочи трите основни приоритета, заложени в програмата на "Да, България": много силна антикорупционна политика, по-различна администрация, електронно управление и реален растеж на икономиката, който, по думите му, изисква реформа в съдебната система и образованието, "за да могат младите българи да остават в България".

На въпрос кого ще потърсят за коалиционен партньор, ако влязат в НС, Авджийски отговори, че това са "техните приятели" от "Нова република", за които се надяват, че ще влязат в парламента. 

"Аз съм песимист за това, че в този парламент, който идва, може да бъде направен широк антикорупционен блок. По-скоро бихме били в опозиция", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: