fallback

Милен Михов, ПФ: Герджиков ще се справи със задълженията си

Народният представител коментира за Bulgaria ON AIR избора на служебен кабинет от президента Румен Радев

25.01.2017 | 08:41 Автор: Жанета Нейкова

За мен не е изненада изборът на професор Огнян Герджиков за служебен министър-председател. Мисля, че той може да се справи със задълженията на този пост. Очакванията от служебния кабинет са честни и демократични избори, което е и задачата на назначеното от държавния глава правителство.

Това заяви доц. Милен Михов от Патриотичния фронт в "България сутрин" по повод избора на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер.

"Несъмнено присъстват хора с административен опит, познаващи съответните министерства и работили по постове в различни време в администрацията на това съответно министерство. Би било добре, ако проф. Денков наистина стане министър на образованието" - каза народният представител пред Bulgaria ON AIR.

"Според мен са търсени хора без оглед на техните политически пристрастия и политическа биография. Демонстрира се една надпартийност, а може би, такъв е замисълът на съветниците на президента", допълни доц. Михов в коментар на известните до момента имена, които ще бъдат част от служебния кабинет. 

Освен служебното правителство народният представител от Патриотичния фронт коментира и речта на президента Румен Радев, която разбуни духовете в коалиция "Обединените патриоти".

Милен Михов подчерта, че в своята реч държавният глава е споменал много важни аспекти, които Патриотичният фронт и Красимир Каракачанов в кандидат-президентската си кампания са поставили. И допълни, че разединението, което се наблюдава при Патриотите, е в следствие на натрупани разминавания в поведението по време на процедурата по полагането на клетва на държавния глава.

"Това е един мимолетен инцидент, който не мисля, че е особено съществен. Това само показва, че има фактори, които са заинтересовани да видят разединение в Обединените патриоти и използват пропагандни, лъжливи новини и симулации", категоричен е народният представител.

Запитан дали Обединените патриоти ще се явят единни на предстоящите парламентарни избори, доц. Михов отговори твърдо с "Да!".

 

fallback
Още от България сутрин
fallback