България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Старбой Айвън ще представи България на Европейското първенство за илюзионно изкуство

"Подготовката тече много трепетно, репетираме денонощно", каза илюзионистът

17.05.2024 | 12:16 Редактор: Деси Николова

Само след няколко дни илюзионистът Иван Петров или Старбой Айвън ще представи България на Европейското първенство в Сен Венсан в Италия.

"Подготовката тече много трепетно, репетираме денонощно. За мен е огромна чест да съм сред петимата илюзионисти в моята категория избрани от цяла Европа да се състезават на този грандиозен и може би най-престижен магичен форум в целия свят", каза илюзионистът Иван Петров в студиото на "България сутрин". 

Той е част от категорията "Stage Illusion" или преведено на български "Сценична илюзия". Подготовката и логистиката е трудна, работи с голям екип от хора и извършват рискови илюзии.

"За зрителите може би е трудно да си представят мащабите и емоциите, които ние преживяваме на подобен фестивал, защото Европейското първенство е четири дни и всяка вечер има грандиозни гала спектакли, на които гостуват едни от най-големите звезди и легенди на магичното изкуство. Най-големият магичен базар, който в момента е селектиран с едни от най-добрите магични дилъри в целия свят", отбеляза Петров пред Bulgaria ON AIR.

Спектаклите на Старбой Айвън съчетават илюзии, танци, хореографии и актьорско майсторство.

Гледайте целия разговор във видеото.