България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Квартал Младост отново протестира срещу застрояването в "зелена площ"

Зам. - кметът на района заяви пред Bulgaria ON AIR, че докато тече процедурата по обжалване, дотогава строежът ще продължи

23.01.2017 | 08:39 Редактор: Жанета Нейкова
Квартал Младост отново протестира срещу застрояването в

Жителите на квартал Младост 1 в София недоволстват, заради застрояването в "зелени площи". Стигна се и до ексцесии. Това доведе до оставката на Цвета Авджиева - кмет на района и, до необходимостта от нови избори.

Един от лидерите на протестиращите стана кмет на район на Младост. Очевидно обаче нещата не приключват до тук.

Причината за продължаващите още протести е жилищна сграда, която се изгражда в пространството около блок 70 в ж.к. Младост 1. Протестиращите наричат това пространство "зелена площ" и не искат там да има строеж. 

Представител на недоволните заяви пред Bulgaria ON AIR, че в момента тече процедура по обжалване и, въпреки че тя не е свършила, все още се копае.

От друга страна, мнението си изкажа жена, която е една от собствениците на жилищния комплекс и тя сподели, че разполага със "законни документи".

"Независимо какво казва зам.-кметът на район Младост, ние имаме протокол от 1949 година, който е със статут на нотариален акт, ние имаме наследство. Аз не споря с гражданите на Младост и техните права, аз защитавам своите. Защото ние не рушим техните имоти, те рушат нашия. В Конституцията е казано - частната собственост е напълно неприкосновена!". Категорично заяви собственичката на имот в жилищния комплекс.

На мястото дойде и представител на Общината на квартала - зам. - кмета арх. Иван Лапатов и той сподели, че "докато процедурно не изтекат сроковете за решението за обжалване, до тогава ще има право на строеж по обекта".

Какво ще бъде развитието по случая, Bulgaria ON AIR ще продължава да следи!