Софиянци отново на протест срещу застрояването

Жителите на Симеоново, Младост и Горна Баня недоволстват срещу местните политики

24.11.2016 | 10:56
Софиянци отново на протест срещу застрояването

"Ще протестираме, докато не получим адекватно решение и отговор на въпросите ни. Искаме да се спрат всички строежи и да се разгледат всички разрешителни. Не искам просто ограничаване на строителството, а ново преразглеждане на устройствения план, не само на Младост, а и на цяла София", споделя пред камерата на  Bulgaria ON AIR жител  кв. Младост.

По думите вече трета седмица хората протестират активно. 

Застрояването в столицата успя да обедини жителите на няколко столични квартала в протест. Недоволни граждани от кв. Симеонова, Младост и Горна Баня застанаха пред камерата ни минути преди заседанието на Столичния общински съвет

"Не може всеки, който е имал ливада или нива там, и да почва да строи", смята протестиращ.

Според друг недоволен гражданин бунтът е срещу глухотата на институциите в София.

"Застрояването на Симеоново е проблем на цяла София, тъй като кварталът се свърза само с едно шосе, а населението там се увеличи. Нямаме никакви шансове това да се промени, защото общината е глуха за исканията на хората", подчерта жителят на кв. Симеоново.

По думите на живущите в кв. Горна Баня от 4 години хората там живеят в едно строително депо. 

"Обещаха ни, че 31 януари всичко ще бъде премахнато и повече няма да се случва", коментират граждани. Те отрекоха Георги Кадиев да има нещо общо с техния процес.

Той сподели от своя страна, че са направили кампания за антикорупция и са получили сигнал от граждани на Горна Баня, че пред техните къщи има строителна площадка, на която се изхвърлят строителни материали.

"Общината просто трябваше да премести тази площадка. Стигна се до решение, че до края на януари плаща ще бъде освободена и превърната отново в поляна. Търсим решение, което е компромис и за двете страни", коментира Кадиев.

 

 

2
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 години
На 22 ноември Нормална държава на Георги Кадиев е получила отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии. Като мотиви съдът е посочил, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.“ "Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС. Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите", пишат от партията. Според тях отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори. "ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система. Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район „Младост"", смятат още от партията на Кадиев. ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС: "Вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно - нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", заявяват от там. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 3 години
Популистичните твърдения и претенции върху частната собственост са присъщи на г-н Кадиев и ПП Нормална Държава, която междувпрочем се разбра, че е абсолютно нелегитимна. На 22 ноември Нормална държава на Георги Кадиев е получила отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии.   Като мотиви съдът е посочил, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.“"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС.Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите", пишат от партията.Според тях отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори."ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система.Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район „Младост"", смятат още от партията на Кадиев.ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС: "Вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно -  нарушаване на  конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", заявяват от там.  Сигнализирай за неуместен коментар