Софиянци отново на протест срещу застрояването

Жителите на Симеоново, Младост и Горна Баня недоволстват срещу местните политики

24.11.2016 | 10:56
Софиянци отново на протест срещу застрояването

"Ще протестираме, докато не получим адекватно решение и отговор на въпросите ни. Искаме да се спрат всички строежи и да се разгледат всички разрешителни. Не искам просто ограничаване на строителството, а ново преразглеждане на устройствения план, не само на Младост, а и на цяла София", споделя пред камерата на  Bulgaria ON AIR жител  кв. Младост.

По думите вече трета седмица хората протестират активно. 

Застрояването в столицата успя да обедини жителите на няколко столични квартала в протест. Недоволни граждани от кв. Симеонова, Младост и Горна Баня застанаха пред камерата ни минути преди заседанието на Столичния общински съвет

"Не може всеки, който е имал ливада или нива там, и да почва да строи", смята протестиращ.

Според друг недоволен гражданин бунтът е срещу глухотата на институциите в София.

"Застрояването на Симеоново е проблем на цяла София, тъй като кварталът се свърза само с едно шосе, а населението там се увеличи. Нямаме никакви шансове това да се промени, защото общината е глуха за исканията на хората", подчерта жителят на кв. Симеоново.

По думите на живущите в кв. Горна Баня от 4 години хората там живеят в едно строително депо. 

"Обещаха ни, че 31 януари всичко ще бъде премахнато и повече няма да се случва", коментират граждани. Те отрекоха Георги Кадиев да има нещо общо с техния процес.

Той сподели от своя страна, че са направили кампания за антикорупция и са получили сигнал от граждани на Горна Баня, че пред техните къщи има строителна площадка, на която се изхвърлят строителни материали.

"Общината просто трябваше да премести тази площадка. Стигна се до решение, че до края на януари плаща ще бъде освободена и превърната отново в поляна. Търсим решение, което е компромис и за двете страни", коментира Кадиев.