Протест в "Горна баня" срещу строително депо

Четири години хората живеят в съседство с отпадъчни материали вместо зелени площи

18.11.2016 | 07:59 Редактор: Тодор Петров
Протест в "Горна баня" срещу строително депо

Жители на столичния квартал "Горна баня" отново излязоха на протест срещу изграждането на строително депо. Хората се оплакват, че от години се изхвърля асфалт и строителни отпадъци в дерето до тях. Настояват да има програма за всичко, което се случва. Искат да има зелена площ, а не строителна площадка. 

Хората обясниха ситуацията и своето недоволство пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Недоволството ни се провокира от това,  че тук от четири години го направиха индустриална зона. Тук имаше път, който вече е затрупан и го няма. Камионите изсипват всякакви материали и боклуци всеки ден", споделиха пред екип на Bulgaria ON AIR представители на инициативния комититет срещу депото.

Хората разказаха за пирамиди от строителни материали, които са били разчистени веднага, след като столичният кмет Йорданка Фандъкова е била уведомена за предстоящия протест.

"Това е лицемерно, защото ти от четири години тормозиш хората и изведнъж за половин ден идваш и разчистваш", възмущава се жена от квартала.

Народният представител Георги Кадиев също присъства на протеста, като обясни, че тепърва се запознава с проблема и исканията на хората.

"Хората ни поканиха да дойдем и да видим за какво става въпрос. Ако в тези къщи четири години хората живеят в тази обсада, нормално е да протестират. Нямам участие в организацията, нито съм ги организирал, нито мисля да ги спирам", коментира той пред репортера ни Милена Енчева.

Има и хора, които не подкрепят протеста и също бяха на мястото на събитието. Според тях излиза, че останалите жители на "Горна баня" не желаят канализация. "По-добре да изтърпим 6 месеца, но да имаме канализация и да не газим и дишаме фекалии", посочи една от жените, които подкрепят строежа.