България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Дойнов: Хората избраха Румен Радев, за да накажат Бойко Борисов!

Трябва да преподредим двора си от гледна точка на управлението на паричните потоци, каза Димитър Димитров пред Bulgaria ON AIR

19.01.2017 | 10:36 Редактор: Луиза Божинова
Александър Дойнов: Хората избраха Румен Радев, за да накажат Бойко Борисов!

Минути преди новоизбраният президент на България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова да положат клетва пред Народното събрание, в предаването "България сутрин" се проведе дискусия за политическия театър в страната и това какви са сценариите за бъдещето й.

"Хората избраха Румен Радев, за да накажат Бойко Борисов, защото непрекъснато някой ни обяснява колко хубаво живеем, а всъщност нищо не е помръднало. Това ги подразни", коментира актьорът Александър Дойнов.

Той подчерта, че цял ден ще се говорят клишета и определи това, което ще състави правителство (служебен кабинет и предсрочни избори бел.ред) като "фасулска работа."

Политологът Димитър Димитров също дойде в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. Той сподели, че очакванията му в бъдеще са за известно разместване на акцентите.

"Ние ще бъдем до кръг от пет-шест държави, най-много да се присъединим към унгарския, гръцкия, кипърския министър-председател, някакви регионални съвети в Северна Италия и малко по-далеч от начина, по който се говори в Полша и балтийските страни", прогнозира той.

Според Александър Дойнов на нас не ни е проблем какво ще прави президентът, защото нищо не може да промени.

"Проблемът ни е в локомотивите. На една гара има 1000 вагона и 5 локомотива. Ако няма локомотив, не могат да вървят нито един от тези вагони. На нас ни трябват локомотиви, а ние си нямаме, нямаме хора със собствена тяга", настоя той.

Димитров се съгласи с него и посочи, че е нужна нова кауза.

"Предходният президент се опитваше да лансира големи идеи за модернизация във всяка една област. БСП се опитват да говорят за реиндустриализация, но това е малко сбъркано говорене", подчерта политологът пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Дойнов нещата ще се променят с образование и култура. Димитров обаче смята, че трябва да преподредим двора си от гледна точка на управлението на паричните потоци, свързани с държавния бюджет и европейските фондове.

Очаквайте видео с целия разговор!