България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Експерт: Липсва ни стратегия за представянето на България пред света

Може би трябва да намерим нашата легенда, която да продаде страната, каза Александър Христов пред Bulgaria ON AIR

17.01.2017 | 09:35 Редактор: Луиза Божинова
Експерт: Липсва ни стратегия за представянето на България пред света

Нови десет видеоклипа ще представляват страната ни пред света, рекламирайки българските туристически дестинации. Видеата са с продължителност от около една минута и показват градовете Сандански, Кюстендил, Луковит, Кюстендил, Казанлък, Враца, Каварна, Кърджали, Сапарева баня и Природен парк Странджа.  

"Тези нови клипове популяризират по-малко известни дестинации. Част от туристическия продукт включва не само самата дестинация, но и инфраструктурата, възможностите за настаняване и инфраструктурата", коментира пиар експертът Александър Христов в предаването "България сутрин".

По думите на рекламния експерт ни липсва стратегия за това как България трябва да изглежда спрямо клиповете, които я представят по определен начин. Той допълни, че може би трябва да намерим и нашата легенда, която да продаде страната.

Христов посочи, че ако държавната политика бъде насочена към това Българя да бъде популяризирана като евтина дестинация за британски туристи например, това би било добра стратегия.

"Това трябва да го свържем и с особеностите на България - море, планина, културни паметници", допълни Христов.

Като съвет към хората, които се занимават с реклама у нас, пиар специалистът каза пред Bulgaria ON AIR, че трябва да се професионализираме, да гледаме това, което има смисъл за съответния продукт, а не просто да правим красиви неща.

Целия разговор вижте във видеото: