България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Илияна Йотова: Без коалиция с ГЕРБ, Борисов дестабилизира страната

След победата се обадих на майка ми и плаках, призна новоизбраният вицепрезидент в интервю за Bulgaria ON AIR

15.11.2016 | 07:49 Редактор: Тодор Петров
Илияна Йотова: Без коалиция с ГЕРБ, Борисов дестабилизира страната

Новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова заяви категорично в интервю за Bulgaria ON AIR, че не вижда защо страната трябва да изпада в страшни кризи, за които се говори. Тя е на мнение, че само една партия дестабилизира страната в момента, един лидер - Бойко Борисов. 

"Ще видим с кого ще се коалираме. Ще търсим сближаване на политики, след като видим кои партии са в НС. Очевидно не можем да направим правителство с ГЕРБ", настоя петият вицепрезидент. 

Тя добави, че в последните две години ГЕРБ са се сгромолясали и изрази задоволството си от категоричната победа на президентските избори.

"Българският гражданин е много мъдър. При предсрочни избори ние ще направим същата позитивна кампания - обърната към хората и с конкретни предложения за промяна. Българите гласуваха за протестния вот, за партията и за нашата двойка. Имат нужда от промяна и го показаха на тези избори по категоричен начин", посочи Илияна Йотова.

Тя допълни допълни, че й предстои разговор с президента Румен Радев и даде заявка, че отново ще се разчита на добрата екипна работа между двамата.

"Били сме прави с избора на кандидата, както и с формулата, по който беше издигната нашата двойка - с инициативен комитет. Ако беше останала само БСП също щяхме да имаме много гласове, но нямаше да постигнем толкова категорична победа", отчете тя пред Милена Енчева.

Илияна Йотова сподели, че след категоричната победа на изборите се е обадила на своята майка и се е разплакала от щастие

"Посветих тази победа на баща ми, който загина нелепо от ръката на един убиец. Сигурна съм, че днес ме гледа от небето и е много горд", откровена е Йотова.

Тя разкри, че е помислила преди да приеме предложението на Корнелия Нинова да стане кандидат за вицепрезидент, но добави, че е решена да даде всичко за доброто на България и това е наклонило везните в нейното решение.

"Румен Радев е кандидатура на Корнелия Нинова и тя настояваше за него. Ще бъда през цялото време до него, ще го съветвам. Много неща се смениха в последните 20 години, много школи преминах, но водещата фигура ще е тази на президента", каза още Йотова.