България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Методи Андреев: Сделка с БСП ще означава политическа смърт за ГЕРБ!

Борисов ще повтори историята на Костов, ако егото му се окаже по-силно, каза депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR

08.11.2016 | 08:48 Редактор: Тодор Петров
Методи Андреев: Сделка с БСП ще означава политическа смърт за ГЕРБ!

Сделка между БСП и ГЕРБ означава политическа смърт за ГЕРБ. Ако егото на Бойко Борисов е по-силно от това държавата да продължи своето развитие, ще се повтори историята на Иван Костов. ГЕРБ не чете историята. Ще има изключително бърз разпад, ако Румен Радев спечели изборите. 

Това заяви в "България сутрин" депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Методи Андреев.

Според него кандидатите на БСП и ГЕРБ не са автентични кандудатури. По думите му Радев не е точен избор за левия електорат, а Цачева не е идеалният кандидат за свободните десни избиратели

"В ГЕРБ помислиха, че са самодостатъчни за избора на Цачева. Тя трябва да даде знак, че може да се еманципира от своята политическа партия", настоя гостът на Bulgaria ON AIR, според когото от евентуална загуба не трябва да се прави трагедия. 

"След като се признае, че са допусанти грешки, в оставащата част от мандата мнозинството трябва да покаже, че е осъзнало за какво ги наказват хората. Не ме интересува какво ще направи Борисов в понеделник и неговото политическо бъдеще. Мисля за себе си и моето семейство", категоричен е Методи Андреев.

Той се закани, че ще оттегли подкрепата си, ако ГЕРБ избяга от политическата битка. Андреев е убеден, че ако президентската двойка на БСП спечели изборите България ще бъде отклонена от своя геополитически курс

"Не мога да допусна, че България 27 години след прехода отново може да допусне на власт БСП и ДПС. Илияна Йотова ще вземе външнополитическата част от президентството. Георги Първанов е аут от лявото, ако Румен Радев спечели", каза още гостът в студиото.