Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Светлин Танчев: Думите на Бойко Борисов звучат като изнудване

Очаквам неочакваното от него, каза в "Денят ON AIR" депутатът от Народен съюз

07.11.2016 | 20:39
Светлин Танчев: Думите на Бойко Борисов звучат като изнудване

Или гласувайте всички за ГЕРБ, или даваме оставка и държавата свършва. Трудно бих могъл да интерпретирам какво му се върти в главата му. Можем да очакваме неочакваното.

Това посочи в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR депутатът от Народен съюз Светлин Танчев, който е на мнение, че думите на премиера Бойко Борисов звучат като изнудване.

Според него някои политици още не са осъзнали какво се случва, а българският народ е дал заявка, че иска нещо коренно различно. 

Той добави, че обединените патриоти и Веселин Марешки са постигнали доста добри резултати.

"Очаквахме патриотичният вот да е още по-сериозен и да се стигне до балотаж. Причините са много, но една от тях са опашките пред секциите", кааз още Танчев.

Той заяви, че няма как да кажат кого ще подкрепят.

"Поставили сме много сериозни въпроси. Нещата, които сме говорили в тази кампания, не се случват. Мисля, че нашите послания и визията на хората, с които сме се срещали, са повече настроени към ген. Радев", обясни гостът.

Депутатът каза, че неговата коалиция вижда малко по-социално измерение на политика и показател за това е, че искат вдигане на минималната пенсия. 

"Президентската институция може да притиска народните представители, въпреки че тези теми не са в правомощията на президента. Не подценявайте правото на вето на президента върху бюджета или каквото и да е", обясни народният представител.

Танчев заяви, че вече не говорим за ляво и дясно, а за решения, които ще подпомогнат държавата. 

"Печелят хората , които не са в тия полета. Не ми хареса риториката на Цачева от вчера. Тя ни плаши, а това е рекет", категоричен бе депутат и допълни, че ако има предсрочни парламентарни избори, те ще доведат до сътресения в държавата.

"Най-пагубното нещо за икономиката е да няма яснота. Ако Радев спечели и се получи сътресение във властта, трябва да има яснота къде ще отиде това правителство", уточни Танчев.