Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Пламен Манушев: Войната не е загубена, само битката

ГЕРБ ще има сериозна подкрепа от патриотите, но тя няма да е публична, посочи кандидатът за вицепрезидент в "Денят ОN AIR"

07.11.2016 | 19:57
Пламен Манушев: Войната не е загубена, само битката

Резултатът не е разочароващ. Борбата не е свършила, има втори тур. Войната не е загубена, само битката, признавам. Това каза в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев.

По думите му Румен Радев е привлякъл повече гласове от периферията. 

"Цецка Цачева отправи покана за подкрепа към Трайчо Трайков. Ръководителите на РБ ни дадоха подкрепата си, освен Радан Кънев. Веселин Марешки заяви, че ще гласува за нас, но към момента не сме имали среща с него. Може би ще стане в следващите дни. Той се е справил много добре с кампанията си. Ние искаме подкрепата на всички български граждани", посочи Манушев.

Според кандидата за вицепрезидент ГЕРБ ще има сериозна подкрепа от патриотите, но тя няма да е публична.

Пламен Манушев е категоричен, че премиерът Борисов ще вземе решение дали да подаде оставка след втория тур. 

"Ситуацията е много сложна, не е проигравана такава досега. Ако подаде оставка ще стане доста сериозно, но премиерът го е решил твърдо. Ако загубим на втори тур ще го направи дори без да ни пита. Подаването на оставка ще доведе до много сериозна политическа и икономическа криза", допълни гостът.

Манушев каза, че ако остане този парламент, ще остане и тази коалиция. 

"Ако има нов парламент сигурно ще има нови субекти", уточни кандидатът за вицепрезидент. 

Той каза още, че вече водят битка, защото нещата са станали сериозни. 

"Този избор е изключително важен за България. Основните ни оръжия са излизането ни пред медиите. Искаме нашата програма за вижданията ни за развитието на България, да достигне до повече хора. Казват, че кампанията била вяла, но идеята ни беше лице в лице с хората. Навсякъде ходихме, залите бяха пълни и хората се радваха", посочи Пламен Манушев.

Той каза още, че са поканили ген. Радев на дебат и го чакат да реагира.