България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Децата за "Ювентус Джуниър камп": Забавлявахме се много!

Не е толкова трудно да тренираш - щом е забавно, всичко минава много бързо, смятат младите футболисти

19.09.2016 | 09:52 Редактор: Ирина Георгиева
Децата за

Спортното събитие "Ювентус Джуниър камп" се проведе в рамките на една седмица, на базата в Царско село в София. Участие взеха 86 деца на възраст между 5 и 17 години. 

Лице на събитието беше футболист номер едно на страната за 1999 година Александър Александров-Кривия, който през същата година бе на крачка от трансфер в гранда от Италия. В края на кампа заедно с организаторите символично подписа оригинална топка в цветовете на Ювентус и я подари на първото дете, записано за кампа - Мартин Петров, който е един от петимата младежи от столичното Средно специално училище за деца с увреден слух

Днес Мартин Петров, заедно с Николай Енчев, Дамян Йорданов, Денис Джорджевич и Ани Луканова, разказаха за събитието в България сутрин.

"Благодарим на ръководството на "Ювентус камп", което ни покани да участваме в този камп и най-вече в лицето на Мартин Петров, което е едно голямо предизвикателство за такива кампове да участват нашите деца. Празник е, когато излизат от нашето училище - ние сме най-голямото училище за деца с увреден слух. Имаме много хубава материална база, което е добра предпоставка за подготовка на нашите деца за продължаване на образованието във висши учебни заведения. Имаме много деца, участвали в международни, световни и олимпийски турнири. Преди два месеца имахме дете от X клас, което стана трети на световното по борба", разказа Луканова.

Децата заявиха, че от 4-5 години играят футбол.

Събираме ме се в съблекалнята, подреждаме се в две редици, излизаме на стадиона и започват упражненията. Така е преминавал един ден от "Ювентус Джуниър камп", разказа младият играч в студиото. Според него не е толкова трудно да тренираш - "щом е забавно, всичко минава много бързо. Всички имахме голямо самочувствие, говорихме с треньорите и се забавлявахме много."

Според Марин също лагерът е преминал много хубаво. По думите на Луканова, като най-голям, той дори е давал наставления на по-малките деца.

Излизането на тези деца от училище е едно голямо предизвикателство и радост за тях, допълни Луканова.

Децата ще имат възможността да продължат тренировките на базата на италианския гранд в Торино.