България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стоичков е световен капитал, носи харизмата на голяма звезда!

Предадеш ли го, прошка няма, каза пред Bulgaria ON AIR режисьорът на филма за Камата Борислав Колев

20.05.2016 | 09:48 Редактор: Тодор Петров
Стоичков е световен капитал, носи харизмата на голяма звезда!

Христо Стоичков е не само национален, но и световен капитал. Той е една от световните звезди във футбола. За да си на това ниво не се изискват само умения, но и харизма. Христо я притежава, има излъчването на големите звезди. Седне ли някъде, той веднага става център на внимание. Или го носиш в себе си, или не.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Борислав Колев, режисьор на филма "Стоичков". Той разказа за начина, по който се е стигнало да заснемане на филма за Камата.

"През 2009 г. си казах, че България има една световна звезда и никой не е седнал да направи професионален филм за Стоичков. По това време той беше треньор в Южна Африка. Обадихме му се, журналистката Живка Гичева и актрисата Аня Пенчева го убедиха да се срещне с екипа ни. Той поиска да отидем там и да говорим, а ние се съгласихме. Христо видя, че сме сериозни и така започна всичко."

Борислав Колев потвърди всеобщото мнение, че Стоичков е труден характер, но подчерта, че ако не е бил такъв, нямаше да постигне тези успехи.

"Аз съм левскар и имаше подигравки, че снимам този филм. Какво значи Левски и ЦСКА, това е Стоичков", отсече режисьорът. Колев смята Стоичков за много точен човек, който отвръща на доброто с добро, "но предадеш ли го, прошка няма."

"Ицо има и доста слабости, изказва се по теми, по които не е подготвен. От друга страна, съдят го прекалено сурово и това не мога да го разбера. Не си даваме сметка за значимостта на Стоичков", добави още режисьорът.

Колев призна, че на Стоичков му е много тъжно за легендарния Йохан Кройф, който почина наскоро.

"Той щеше да е първият поканен на този юбилей. Кройф казваше за Стоичков "Той е закърмен със зло мляко и може да даде над 100% от себе си на терена", добави режисьорът.