Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Йохан Кройф - легенда на терена и в живота

"Кройф респектираше всички футболисти, които са някога играли под негово ръководство", коментира спортният журналист на Bulgaria ON AIR Александър Рангелов

24.03.2016 | 23:44 Редактор: Мария Аладжова
Йохан Кройф - легенда на терена и в живота

Йохан Кройф е легендарен футболист, за когото каквото и да се каже, ще е малко, коментира в "Денят ON AIR" спортният журналист на Bulgaria ON AIR Александър Рангелов

"Едва ли има нужда да споменаваме успехите, които Кройф е постигнал като футболист и треньор. Той може би е единственият, който постигна такива успехи и в двете поприща", подчерта Рангелов. 

По думите му моделът на "Барселона" по времето на Кройф се е запазил устойчив през годините, за което свидетелсват големите успехи на испанския отбор. 

"Стилът на игра и това, което показва "Барселпна" е благодарение на него. Каталунците го обичат поради ред причини. Още с трансфера му в Барселона през 1983 г., още следващата година отборът печели голямата титла на Испания", посочи Рангелов.

А в днешно време има дори предложения стадионът "Камп Ноу" да бъде прекръстен на името на холандеца.

Легендарният футболист беше близък с Христо Стоичков.

"Когато Кройф вижда Стоичков през 1979 г., е на полуфинал. ЦСКА тогава беше отбор, който се съобразяваше с него. Действително беше много влиятелен и като човек, и като футболист, и е респектирал всички футболисти, които са играли под негово ръководство".