България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Без драстичен скок в цените на туризма за BG лято 2016-а

"Това са спекулации", отсякоха в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR от Българска асоциация на българските туристически агенции

10.02.2016 | 13:24 Редактор: Мария Аладжова
Без драстичен скок в цените на туризма за BG лято 2016-а

Родният туризъм отрече твърденията, че ще има увеличаване на цените на нощувките с 50 на сто през идния летен сезон. Информацията за очакваното поскъпване дойде от българското представителство на резервационна система за туроператори. 

"Това са спекулации", коментира Светла Атанасова от Българската асоциация на българските туристически агенции в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

В туристическия бизнес не е нормално такова бързо поскъпване, което при всички случаи не се обявява в началото на февруари, защото договорите с цените за предстоящото лято са подписани още през май и юли 2015 г., обясни тя.

"В момента вървят записванията. Възможно е да важи за хотели, които не са обвързани с договори, но това в никакъв случай не определя тенденцията на туристическия сезон", добави Атанасова.

Междувременно представителите на бранша увериха, че са запазили цените от миналото лято. Ценовият спектър на хотелите в Слънчев бряг, разположени на първа линия, варира от 60 до 70 евро на ден, а тези, които са във вътрешността на курорта - 30 евро за нощувка.

Възможен е лек ръст с 5 до 10 на сто при пакетите all inclusive.

Може да се очаква поскъпване на туристическите услуги, само при условие, че има повишено търсене от страна на Русия, предупреди българският туризъм.

Повече по темата - във видеото!