България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Варненската опера пристига с три представления на софийската сцена

Това са "Андре Шение", "Деяна Лекуврьор" и "Дон Пакусле"

15.10.2015 | 11:52 Редактор: Ирина Георгиева
Варненската опера пристига с три представления на софийската сцена

Варненската опера пристига в София със спектакли от висш пилотаж. Това коментира Даниела Димова - директор на ТМПЦ Държавна опера Варна в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

На 15 октомври вечерта от 19:00 часа на сцената на Софийската опера публиката ще може да гледа "Андре Шение" с Бойко Цветанов в главната роля. В операта ще участват 66 души оркестранти, 35 хористи, 14 солисти, от които поне 5 души ще са в главни роли. Ще има участие и на балет, анонсира Димова.

"На сцената гостите и почитателите ни ще видят едни много красиви костюми, които много грабват. Това е един много красив спектакъл. На сцената ще има пиржество за сетивата." - поясни Димова.

Второто произведение, което ще могат да гледат любителите на опера е "Деяна Лекуврьор", съобщи македонският режисьор Деян Прошев.

"Операта "Деяна Лекуврьор" е много интересно производение, което правихме в Скопие преди половин година. Това е един театър в театъра. Много интересен спектакъл. В Скопие го направихме с голяма певица, а след това гастролираше още една голяма световна певица. Премиерата беше с легендарната италианска прима Джована Казола, а след това с Даниела Даси. С госпожа Димова се уговорихме, че това е интересно заглавие, което можем да направим и в България, по-точно във Варна, а премиерата беше на летния фестивал в летния театър, с голям успех. С един световен състав." - обясни Прошев.

Третата вечер завършваме с бравурната, белкантова  перла от Доницети "Дон Пакусле", обобщи Димова.