България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Велико Минков: Ужасен съм от мисълта децата да останат при Габриела Пеева

Неадекватно бавно се разрешават споровете, когато става въпрос за произход на новородено, каза адв. Пламен Борисов

03.05.2024 | 11:19 Редактор: Толя Стоянова

ДНК експертизата потвърди, че Велико Минков е бащата на малкото дете на Габриела Пеева. Припомняме, че жената, заедно с майка си, е обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев. Децата в момента се намират при майката на Пейо Пеев.

"ДНК експертизата нищо не променя. Тя само доказва, че г-н Минков е биологичният баща. Това доказателство тепърва предстои да бъде прието след една седмица на заседание на Бургаския окръжен съд", каза адвокат Пламен Борисов в предаването "България сутрин".

Самият Велико Минков сподели, че е ужасен от мисълта децата да останат при Габриела, докато тя е под домашен арест, защото се притеснява за нейното психическо състояние.

"Неадекватно бавно се разрешават споровете, когато става въпрос за произход на новородено дете. Това, което предстои, е дълъг процес. Биологичният произход е доказан. Вижда си детето благодарение на добротата на хората, които го гледат", обясни адв. Борисов пред Bulgaria ON AIR

По думите на Минков родителите на Пейо Пеев се грижат добре за детето и знаят, че е важно то да има баща.

"Двете деца трябва да продължат да имат силна лична връзка и да се реши въпросът как ще общуват с майка си. Държавата трябва да има адекватен отговор", заяви адв. Борисов. 

Минков добави, че ако Габриела бъде призната за виновна за убийството на Пейо Пеев, няма да имат друг избор освен да поискат лишаване от родителските права

"Обръщаме се и към защитата, и към нея в качеството ѝ на майка. Най-доброто, което може да направи за детето си, е да признае този иск, за да може баща му да го отглежда. Той дойде при мен преди детето да се роди, подаде документи за припознаване и предявихме иска преди раждането на детето. Не може да бъде упрекнат, че нещо не е направил навреме", категоричен е адв. Борисов.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.