България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тошко Йорданов, ИТН: ПП са глупави и сервираха служебния кабинет на ГЕРБ

Ако срещу Петя Банкова нямаше доказателства, нямаше да я оставят в ареста, коментира депутатът

09.04.2024 | 10:48 Редактор: Елеонора Танева

Изобщо не трябваше да се стига до това служебно правителство. Промените които ПП-ДБ направиха в Конституцията говорят за качеството на юридическата им мисъл. Едно действие си има причина, ние в момента наблюдаваме последствията, които са отвратителни. Това коментира депутатът от "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред "България сутрин".

Според него не е имало проблем в това президентът да съставя служебен кабинет в условия на политическа криза, тъй като е отдалечен от партиите.  

"Партиите си самопозволиха да имат партийно правителство. ПП са глупави и сервираха служебния кабинет на ГЕРБ. В някаква степен парламентът ще контролира - могат да се викат министри, да се задават въпроси. Взе се глупаво, комплексарско решение и след това кой написа този списък драги колеги?", попита Йорданов.

Той посочи, че Калин Стоянов е министър на ПП-ДБ, както и Гвоздейков, министърът на земеделието, които още са в сайта на ПП като техни представители.

Тошко Йорданов коментира пред Bulgaria ON AIR и арестът на шефа на Агенция "Митници" Петя Банкова.

"Явно има доказателства, че е осигурявала контрабандни канали, ако не е имало, нямаше да е в ареста, а можеше да е под домашен арест. Такъв канал не може да съществува без политическо покровителство, кой е назначил тази жена за шеф на "Митниците" - Асен Василев", каза още депутатът от ИТН. 

По думите му в България честни избори "не е имало много много". Като такива посочи единствено тези, организирани от ИТН, когато за първи път у нас се гласува с машини. 

"Вкарахме изцяло машинното гласуване, бяха най-честни избори, не ни е минавало през ума да манипулираме машините, след това ПП бързо се ориентираха и ги манипулираха", добави още народният представител.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)