България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Иван Ченчев, БСП: Съмняваме се, че този кабинет ще произведе честни избори

Лошото е, че парламентът не можа да каже и една дума днес, заяви депутатът

09.04.2024 | 10:33 Редактор: Беатрис Младжова

БСП не би подкрепило кабинета "Главчев", ако имаше избор. Това стана ясно от думите на депутата от левицата Иван Ченчев.

"Щеше да гласува както за промените в Конституцията. Със сигурност нямаше да подкрепи. Защо се получава така е въпрос съм ПП-ДБ. Лошото е, че в парламентарна република парламентът не можа да каже и една дума днес, тъй като политическите лидери нямаха право и на декларация. Съмняваме се, че този кабинет ще произведе честни избори. Ние видяхме в предишния служебен кабинет много кражби, изобщо неща, които не трябваше да се случват", коментира депутатът от БСП Иван Ченчев в ефира на "България сутрин".

По думите му президентът е спазил Конституцията и сега няма отговорност към този кабинет, който е на Главчев.

"По тази Конституция той можеше да не подписва указ, но това не стана, стана някаква сценка, тъй като 10-11 минути клетва с два химна, е подигравка с българските граждани", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR. 

Все още стои казусът с агенция "Митници".

"Агенция "Митници" е проблемът днес, вчера, онзи ден, но всъщност тази опасна за България сглобка произведе всичко това. Какво да направи опозицията при 160 гласа. Затова обвинявам ПП. Нищо не произтича за гражданите", добави Ченчев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.