Акад. Денков: Важно е да се гласува с машини, Главчев: Няма да се поддам на провокации

При предаването на властта двамата говориха за провеждането на честни избори

09.04.2024 | 10:03 Редактор: Елеонора Танева

Официално след клетвата в НС, кабинетът Главчев отиде в МС, за да вземе властта от досегашния управници. В 9:46 ч. старата власт в лицето на Николай Денков и кабинета му, предадоха властта на новия служебен премиер - Димитър Главчев. Акад. Денков му пожела успех и да работят в полза на гражданите. 

"Една от най-трудните и най-важната задача е да осигурите честни избори, които да спечелят доверието на гражданите. Трудна е, защото няма доверие в част от политическите процеси, надявам се да го върнете. Има няколко индикатора - един от тях е дали ще има машини при гласуването. Ако няма машини, делът на невалидните бюлетини е толкова голям, че хвърля сянка върху изборните резултати", заяви акад. Денков.

Той отправи призив към НС да не бъде променян Изборният кодекс, което би хвърлило сянка върху изборите, дори и да е с най-добри намерения.  Акад. Денков обеща да съдейства за плавен преход при рокадата във властта. 

Димитър Главчев от своя страна заяви, че ще работи за блогоденствието на българските граждани. 

"Основната ни задача е организирането на честни избори. Приех с цялата отговорност да предложа правителство, имах своите колебания, но всичко остава зад вратата, която прекрачих. Имам доверие на хората, които съм избрал, доказани професионалисти са. Заедно имаме нелеката задача да преведем страната през този период. Ние трябва да бъдем гарант за стабилност, не можем да допуснем страната да бъде вкарана в конституционна криза, да бъде заложник на политически амбиции. Няма да се поддам на провокации, няма да влизам в дребнотемия, няма да позволя да бъда въвлечен в предизборни страсти и лични амбиции", заяви Главчев.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 0
честни избори
преди 3 седмици
Важно е да се гласува с машини.... За да може след това някой "да се бъзика" с флашките? Защо не се разследват несъответствията в броя гласували от флашките и протоколите от РИК? Защото вероятно ще лъснат огромни фалшификации! Не че и с хартиените бюлетини не се правят.... Сигнализирай за неуместен коментар