България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Живко Стоименов готов да нокаутира съперника си на дебюта си на SENSHI

Българският боец се слави с агресивния си стил

15.02.2024 | 09:34 Редактор: Елеонора Танева

Броени дни ни делят от 20-ото юбилейно издание на бойната гала вечер на SENSHI. Състезателите са в трескава подготовка за голямото събитие. Живко Стоименов е поредното голямо име в българските бойни спортове, което се готви за дебют на SENSHI. 

"Знаем кой е съперникът - Шериф Драме. Бенинецът има 7 победи и 3 загуби в MMA. Има силна дясна ръка, нелоша борба, нашата подготовка мина специфично за него, спрямо стила и правилата. Един състезател в главата си разиграва всякакви възможни ситуации", заяви Живко Стоименов в студиото на "България сутрин".

Той е познат с агресивния си стил на игра, няма загуба на професионалния ринг в България.

"Обичам да играя с ръцете, да миксирам стойката с борба, заложили сме на нови техники, които ще покажа", загатна боецът.

Пред Bulgaria ON AIR даде заявка на нокаутира съперника си: "Съперникът ми досега никога не е губил с нокаут. Има две загуби със съдийско решение и една с ключ и хватка за отказване. Смятам да съм първият, който ще го победи с нокаут".

Трикратният световен шампион по бойно самбо Росен Димитров води подготовката на българина. В екипа му е и Кристиян Попов.

"Росен ми прави и психическа подготовка- има шампионско мислене, което ми предава на мен, предава на младите опита си, начина на мислене, за да стигнем да победата", каза още Живко Стоименов.

Гледайте целия разговор във видеото.