България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Константин Стойков с дебют на SENSHI 20: Преминавам през Ада, готов съм за победа

Младият боец се готви за здрава битка с Алехандро Гаридо от Испания

09.02.2024 | 09:19 Редактор: Елеонора Танева

Константин Стойков ще направи своя дебют на ринга на SENSHI в юбилейното 20-о издание на професионалната бойна галавечер. За своите 20 години Стойков вече има редица шампионски титли по кикбокс. На 24 февруари той ще се изправи срещу Алехандро Гаридо от Испания.

"Нямам търпение, подготовката премина повече от добре, във финалния си етап е. Няма контузии, което е най-важното. Преминавам през Ада, такава тежка подготовка никога не съм имал, няма тренировка под 2 часа", сподели Стойков в студиото на "България сутрин".

Българският състезател е гледал някои участия на съперника си, а тактиката оставя в ръцете на своя треньор.

"Щом ще играе на тази елитна бойна галавечер, значи е на ниво. Фокусирам се върху себе си, треньорът ми си знае своята работа - тренирам за високо темпо, което да държа по време на мача, да наложа моята игра, да не го оставям той да води темпото и боя", подчерта Стойков.

Пред Bulgaria ON AIR боецът отбеляза, че е присъствал на много от изданията на SENSHI.

"Винаги съм бил до моя съотборник и приятел Едуард Алексанян. Сега той ми дава съвети и много ми помага в подготовката. Това чувство, което виждах в него, сега ще го изпитам аз", не крие емоцията си спортистът.

Константин Стойков e категоричен, че излиза на ринга за победа, за да има и следващи битки на арената на SENSHI.

Гледайте целия разговор във видеото.