Световноизвестни инструктори на KWU SENSHI лагера и рефери на SENSHI 20

Професионалната бойна галавечер SENSHI ще има юбилейно издание на 24 февруари във Варна

26.01.2024 | 12:35 Редактор: Вяра Димова
Световноизвестни инструктори на KWU SENSHI лагера и рефери на SENSHI 20

През февруари 2024 г. ще се проведе първият за годината международен тренировъчен лагер на KWU SENSHI в страната, който традиционно привлича много интерес в бойните среди. Във вече утвърдения формат участници от цял свят пристигат в България, за да се обучават от най-известните майстори на бойни изкуства. Младите бойци, които ще вземат участие в предстоящия лагер от 22 до 25 февруари 2024 г. ще могат да се учат от опита и практиките на бойните легенди, както и да развиват своята техника и умения в сферата на различни бойни изкуства – киокушин, кикбокс, ММА, муай тай и др.

Следващото издание на международна галавечер SENSHI 20 ще вдигне осезаемо градуса на емоциите сред почитателите на бойните спортове у нас, които могат да проследят на живо развоя в оспорваните битки на професионалните бойци от 17 държави. Юбилейната 20-а поред бойна галавечер ще се проведе на 24 февруари от 18:00 ч. в Двореца на културата и спорта в гр. Варна, а билетите за зрелищното спортно събитие вече са налични в мрежата на Eventim.bg.

В дните на тренировъчния лагер Варна ще посрещне легендите в бойните изкуства, които ще бъдат водещи инструктори на лагера, както и специални гости и рефери на двубоите в ринга на SENSHI 20:

Ернесто Хуст (Нидерландия) – четирикратен световен шампион на K-1, световен шампион по савате, световен шампион на ISKA по фул контакт и световен шампион по муай тай, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Шихан Семи Шилт (Нидерландия) – шампион на Glory Grand Slam 16-man tournament, световен шампион на Glory, четирикратен K-1 Grand Prix шампион, K-1 световен шампион, трикратен носител на титлата King of Pancrase и двукратен световен Кудо шампион. Президент на KWU SENSHI Европа, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Шихан Франсиско Фильо (Бразилия) - 2-кратен шампион на K-1 Grand Prix, абсолютен световен шампион през 1999 г., световен шампион през 1997 г., 4-кратен бразилски шампион, 3-кратен южноамерикански шампион, завършил успешно предизвикателството "100 боя" кумите през 1999 г. Президент на KWU SENSHI Южна Америка и член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Шихан Николас Петас (Япония) – европейски и световен шампион по карате, последният учи-деши на Масутацу Ояма, победител в К-1 Grand Prix на Япония, водещ на ринга на бойната галавечер SENSHI, член на борда на директорите на KWU SENSHI и е начело на комисията за връзки с обществеността и маркетинг на KWU SENSHI.

Шихан Глаубе Фейтоса (Бразилия) – шампион на K-1 World Grand Prix Лас Вегас 2005 г., 2-ро място на K-1 World GP 2005 г., 2-кратен шампион на Бразилия, южноамерикански шампион, 2-ро място на 1-вия световен шампионат в категория до 50 кг, MVP на Световната отборна купа 1998 г. и световен шампион на Световната отборна купа 2002. Вице-президент на KWU SENSHI Южна Америка и член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Алберт Краус (Нидерландия) – първият K-1 световен шампион на MAX Tournament през 2002 г., както и първият SUPERKOMBAT шампион в средна категория. Краус е носител и на четири отделни световни титли по кикбокс и муай тай, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Анди Зауер (Нидерландия) – двукратен световен K-1 MAX шампион, четирикратен световен шампион по Shootboxing, Showtime 70MAX световен шампион и световен муай тай шампион, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Сенсей Тариел Николейшвили (Грузия) – абсолютен световен шампион през 2011 г., завършва "100 боя" кумите през 2014 г., абсолютен шампион на Япония през 2010 г., шампион на Япония в категория през 2010 г., шампион на Европа през 2010 г., член на борда на директорите на KWU SENSHI Европа.       

Сенсей Захари Дамянов (България) – абсолютен световен киокушин шампион през 2015 г., четирикратен шампион на American Absolute и четирикратен европейски киокушин шампион и член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Сенсей Ян Сокуп (Чехия) – шампион през 2004 г. на All Japan Tournament, европейски шампион през 2007 г., второ място на деветия световен отворен киокушин шампионат през 2007 г., шампион в тежка категория през 2014 г. на Yangame Fight Night, победител на SENSHI – 2019 г. и второ място на първия европейски шампионат в стил "фул контакт" – 2020 г. и член на борда на директорите на KWU SENSHI Европа.

Сенсей Петър Мартинов (България) – световен киокушин шампион през 2014 г., европейски киокушин шампион през 2006 г., трето място на турнира European Open през 2008 г. и трикратен европейски Tameshiwari шампион, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Сенсей Юске Фуджи (Япония) – трето място на световния шампионат на KWU по киокушин карате, шесткратен шампион на Япония, шампион на Австралия и Нова Зеландия по фул контакт карате. Главен оперативен директор на SENSHI и KWU SENSHI, председател на комисията по стратегическо развитие, председател на комисията по образование, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Участниците в тренировъчния лагер от 22 до 25 февруари имат възможност, не само да  развият своите бойни умения, но и техният талант да бъде забелязан от скаутите на SENSHI. Всъщност, това е и най-краткият път към сцената на професионалния спорт и дава реален шанс за участие в следващите издания на международната верига SENSHI. Търсачите на бойни таланти от страна на организаторите ще оценяват уменията на участниците в тренировъчните лагери, като ще обърнат внимание на бойците с потенциал за бъдещи успехи на бойната гала.

Международният KWU SENSHI лагер и бойната галавечер SHISHI 20 се организират със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър", М Кар Груп – BMW дилър и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг".