България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

За тръпката да се биеш на SENSHI - талантът Мирчев, който трудно приема загубите

На ринга ще се качат петима българи

01.02.2024 | 09:21 Редактор: Искра Ангелова

Юбилейното издание на професионалната бойна галавечер SENSHI 20 ще представи на публиката очакваните силни сблъсъци с реномирани бойци от 17 държави. На ринга ще се качат петима българи, а един от тях е талантливият кикбоксьор Огнян Мирчев.

"Подготовката върви успешно, остават малко фини "настройки", има 3 седмици до мача, но съм готов. Нямам търпение за двубоя. Подготовката ми е в стил, какъвто противникът ми играе, ще гледам да си наложа моята игра и няма да му дам да си развие неговата", каза Мирчев в студиото на "България сутрин".

Той призна, че обича да контролира темпото в мача.

"Имам хубав усет за дистанция, обратен гард и съм неудобен за противниците ми. Нямам никакви притеснения. Противникът ми е сърбин, там има много силна боксова школа. Моят противник се отличава със силни удари, агресивен е, но няма да му дам да покаже какво може", допълни Огнян Мирчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тренира по няколко пъти двуразово, като уикендът почива.

"Наблягам върху всеки един компонент от подготовката, защото то е като затворен кръг. Разбира се, имам и хранителен режим - не ям вредни храни, за мен проблемът е в порциите, гледам да ги контролирам. Имам човек, който се грижи за храненето ми", коментира още кикбоксьорът.

Той сподели, че треньорът му е и много добър приятел. А целта - европейска титла на SENSHI.

"Трудно приемам загубите, аз съм максималист, след загуба почти не си говоря с никого", разкри Мирчев.

Гледайте целия разговор във видеото.