България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Превърналият се в емблема на SENSHI Атанас Божилов се готви за здрав двубой

Боецът ни ще се изправи срещу французин на 24 февруари във Варна

25.01.2024 | 09:18 Редактор: Тодор Петров

Международната бойна галавечер SENSHI 20 отбелязва своето юбилейно издание на 24 февруари с начало 18:00 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. 

Петима българи ще премерят сили на ринга с опоненти от различни държави, а един от тях ще бъде Атанас Божилов, който досега е със забележителните 17 победи във веригата.

"Ще играя с французин, който е много опитен противник, има около 60 мача. Изградил съм си стратегията, с моя треньор съм гледал неговите силни и слаби страни. Надявам се да я спазя и да изляза победител от мача", сподели той в ефира на "България сутрин"

Нищо конкретно в качествата на съперника му не притеснява Божилов: Нито е по-бърз, нито е по-силен. Много е силен в клинча, играе повече в стил муай тай. Няма да го оставя да играе в неговия стил, ще гледам да го изпреварвам и да съм по-бърз от него.

Боецът ни подчерта, че най-важното е подготовката да минава без контузии, тъй като след това нагласата за самия мач става различна и е много трудно да дадеш всичко от себе си.

"За мен цената е по-висока. След всяка моя победа задачата става все по-трудна, хората очакват да съм на 100% готов и да изляза победител. Това изисква физическа и психическа подготовка. Няма как един спортист да е готов на 100% всеки един мач. Разчитаме на опита и съветите на треньорите. Научил съм се организмът ми да работи в динамика и висок интензитет", каза още Божилов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му организацията на SENSHI става все по-добра и е най-добра спрямо състезателите. Няма друга такава верига в света, която да предлага такова отношение - каквото пожелаят, това им се дава, изтъкна Божилов.

Той се надява да играе за световната титла на SENSHI и очаква двубоят да се проведе през лятото тази година.

Гледайте целия разговор във видеото.