България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ангелова, ПП-ДБ-СС: ГЕРБ, БСП и другите се договориха да вземат всички комисии в СО

Ние ще търсим промяна на заложения от ГЕРБ модел, заяви общинският съветник

09.02.2024 | 08:46 Редактор: Тодор Петров

Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС получи подкрепа за председател на СОС, но коалицията не получи председателските постове на важните комисия в местния парламент. След 13-часови обсъждания формацията напусна снощи заседанието на Общинския съвет.

"Вчера станахме свидетели на добре разигран спектакъл. Темата за комисиите не беше започвана, колегите настояваха това да се случи вчера. Изведнъж се излезе с доклад на г-н Контрера, в който имаше всичко друго, но не и това, което беше обсъждано на 5-часовите преговори. Още по-фрапантното беше, че 50 пъти ГЕРБ, БСП и малките партии си подкрепяха едно след друго 50 предложения, взимайки най-важните комисии", заяви пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от ПП-ДБ-СС Емилия Ангелова.

Тя отхвърли обвиненията, че с напускането на вчерашното заседание ПП-ДБ-СС са абдикирали от задълженията си.

"Видя се какво е новото мнозинство. То е надпартийно, може би е икономическо. Пробвахме 50 пъти да гласуваме - абсолютно циментирани резултати. Не се чувстваме в изолация, ние сме победител в тези избори. Беше изключително арогантно, че хора, които загубиха изборите и имат два пъти по-малко общински съветници от нас, вчера решиха, че могат да имат претенцията да управляват. Визирам ГЕРБ и подкрепата на всички други", подчерта Ангелова в "България сутрин".

Тя изтъкна, че финанси и икономика са изключително важни комисии, а от ПП-ДБ-СС са били готови да отстъпят на ГЕРБ икономическата комисия, за да има баланс. Както и транспортната комисия на БСП. 

"Изведнъж се оказа, че са се договорили да вземат всичко. Има комисии, през които минава повече ресурс. Трябва да има определени контролни механизми и баланс. Ако бяхме купували гласове, най-вероятно нямаше да изглежда така ситуацията", каза още Ангелова. 

"Ние ще търсим промяна на заложения от ГЕРБ модел. Вчера видяхме завръщане на този модел - задкулисни интриги на хора, които са се договорили предварително. Ще се работи с хора, които са готови да направят наистина ревизия на управлението. Заявихме къде искаме да поемем отговорност и къде имаме експерти. Те не приеха нашите заявки и се обединиха срещу нас", заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС.

Гледайте целия разговор във видеото.