България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хекимян: Пошлите и вулгарни ПП-ДБ-СС абдикират от задълженията си

Трябва да разберат, че представителната демокрация означава политическа отговорност, коментира общинският съветник от ГЕРБ

09.02.2024 | 08:54 Редактор: Толя Стоянова

Изборът на председател на СОС отне на местния парламент три месеца. На поста през следващите 6 месеца, до юли, застава Цветомир Петров от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Три месеца ПП-ДБ-СС абдикират от своите задължения. Те са най-голямата група в СОС, но абдикират от задължението си да сформират работещо управление. Вчера ги видяхме да абдикират и напускайки заседанието. Станахме свидетели на нещо пошло и вулгарно от тяхна страна. Правят всичко възможно да блокират работата на СОС. Те доказаха своята политическа немощ, която превърнаха в управленска криза. По никакъв начин новите избори не са страх за ГЕРБ, чухте Бойко Борисов, който каза, че иска нови избори. Преди две седмици Борис Бонев все още фигурираше с желанието си да бъде председател. Има амбиции у него да овладява комисии, в които има по-голям поток", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян в студиото на "България сутрин".

По думите му не сме в Северна Корея и ПП-ДБ трябва да разберат, че представителната демокрация означава политическа отговорност. Той посочи, че политическите формации си нямат доверие, но трябва да има нормални демократични механизми за контрол.

На въпрос ще подкрепи ли ГЕРБ бюджета, Хекимян отговори, че бюджетът трябва да претърпи нови промени и че ще се докаже, че ГЕРБ е опозиция.

"Има пари, които обещаха на шофьорите в градския транспорт, но те не съществуват в бюджета. Щели да бъдат в икономическата рамка, което означава, че ще задлъжнеят дружествата", добави Хекимян в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Явно доказват неможенето да управляват. Управлението означава да намериш всички възможни начини да направиш мнозинство. Това се случва с отстъпки. Г-н Бонев няма абсолютно никакво желание за отстъпки. ГЕРБ-СДС сме отговорни за София и няма как да оставим града в хаос. Ние не работим на инат. Работим по правилата", заяви гостът.

Сред приоритети на ГЕРБ той отбеляза големите инфраструктурни проекти, строителството на детски градини и осигуряването на по-високи заплати за шофьорите в столичния градски транспорт, както и на медицинските служители в столичните болници. Всичко това предстои да бъде обсъждано по време на дебатите за бюджета.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Чудо невиждано
преди 2 месеца
Доскоро в обществена телевизия, само за едни ден. Кандидат кмет и вече обичан по тиквенския почит политик.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Хикс
преди 2 месеца