Общинските съветници успяха да изберат и заместник-председатели на СОС

За кандидата на "Възраждане" Деян Николов гласуваха с 29 гласа "против"

08.02.2024 | 23:02 Редактор: Деси Николова

Общинските съветници избраха заместник-председатели на Столичния общински съвет (СОС), след като по-рано днес избраха и председател. След гласуването за председател на СОС общинските съветници излязоха в почивка, за да обсъдят кандидатурите за заместник-председателите. Заседанието беше подновено около 18:30 ч. тази вечер. Общинските съветници гласуваха да включат в дневния си ред още две точки – за избор на заместник-председатели на СОС, както и за председатели на общинските комисии.

След почивка в зала бяха направени пет предложения за заместник-председатели, които бяха гласувани. От "Продължаваме промяната - Демократична България" (Спаси София") предложиха Бойко Димитров, за когото гласуваха с 54 гласа "за" и четири против. От групата на ГЕРБ-СДС кандидатът за зам.-председател е Георги Георгиев, който също събра 54 гласа "за" и трима против. 

Иван Таков представи кандидата на "БСП за България" – Диана Тонова, която беше избрана с 55 гласа "за", трима общински съветници гласуваха "против" и един се въздържа. Друго отправено предложение в зала беше от групата на "Синя София", а именно Вили Лилков, за когото гласуваха 51 общински съветници, а четирима бяха против. Друга приета кандидатура за зам.-председател на съвета беше на Севделина Петрова, която събра 53 гласа "за", трима бяха "против", а един гласува "въздържал се". 

За кандидата на "Възраждане" Деян Николов гласуваха 57 общински съветници, от тях седем бяха "за", 29 "против", а 21 се въздържаха и той не бе избран, съобщи БНР.

След гласуването за заместници на председателя общинските съветници решиха да излязат в 30-минутна почивка, след която да обявят и кандидатите за председатели на комисиите.