България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Енчо Керязов: "Нощ на звездите" не е само шоу, създава усещане за национална гордост

Ще има отличени и в нова категория - "Млад иноватор"

02.02.2024 | 09:58 Редактор: Елеонора Танева

Фондация "Енчо Керязов" започва нова кампания за издирване на деца таланти за 13-ото издание на "Нощ на звездите".

"Децата до 10 февруари могат да подават совите документи в три различни категории - изкуство, образование, спорт. Има и нова категория "Млад иноватор", тя е за ученици, които се изявяват в природните науки, математика, информационни технологии - ще бъдат оценявани от професионална комисия, която ще им помогне както финансово, така и да реализира своя проект", заяви председателят на едноименната фондация Енчо Керязов в студиото на "България сутрин". 

Той посочи положителна тенденция, която забелязва през последните години - публиката идва не само за шоуто, но и за да бъде съпричастна с таланта на отличените младежи.

"Показват уважение към децата, които награждаваме на сцената. В началото усещах съпротивление, неглижиране, изнервяше се самата публика, чакаше самото шоу. Голяма част през последните години идва, защото усеща национална гордост", коментира Керязов.

С гордост той посочи, че много от отличените деца в категория "Изкуство" свирят вече в международни състави, а от "Образование" учат в едни от най-престижните университети в света. 

"Младите хора са по-добри от нас, ще бъдат по-успешни от нас, радвам се, че публиката подхожда с голямо уважение. Има и специална награда - наградата на спонсора, както и награда за деца със специални потребности", допълни Енчо Керязов.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че всяка година шоуто е различно. Награждаването ще бъде на 1 юни. Енчо Керязов води преговори специални гости на "Нощ на звездите" да бъдат сестри Колеви, които извоюваха две от три награди "Златен клоун" в Монте Карло.

Гледайте целия разговор във видеото.