България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Показно убийство, чип в мозъка - какво развълнува читателите тази седмица?

Сред най-четените материали са и тези за политическите престрелки с президента, каза Александър Попов

02.02.2024 | 09:22 Редактор: Деси Николова

За първия месец на годината - 3 криминални инцидента. На този фон политическите атаки не спират, а правителството обяви и амбициозната идея за безплатно висше образование.

"Разбира се, сред най-четените материали е убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. Доста показно. Очакванията на хората са, че ще бъде поредното убийство, което няма да бъде разкрито, въпреки че разследващите твърдят, че има надеждни свидетели. Все пак става по светло време в столичен квартал. Очакваме развитието. Мартин Божанов е една любопитна фигура, която през годините е била неведнъж в полезрението на медиите", каза главният редактор на dnes.bg Александър Попов в студиото на "България сутрин".

Друга тема, която развълнува читателите е тази за политическите престрелки между президента и депутатите.

"Тази седмица беше доста динамична. Битката между управляващите и президента и коментарите дали ще има партия на Румен Радев, която да се яви на политическото пространство, привлече вниманието на хората. Определено според всички политолози има нужда от нов проект", добави Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тази седмица правителството предложи и отпадането на таксите за обучение на студентите и докторантите държавна поръчка. Тема, която отново предизвика раздвоение сред обществото.

"Супер идея, но въпросът е тази мярка докъде ще доведе, тъй като добрите намерения, че всеки ще има достъп до образование, не означава, че образованието ще стане по-качествено. Този филтър, през който се влиза в университетите, е толкова снижен и това безплатно образование - не знам дали ще постигне тези добри цели, които си поставя", каза още главният редактор на dnes.bg.

Сред останалите теми, които са били най-четени през седмицата са грипната епидемия, мозъчният чип на Илън Мъск и одобряването на 50 млрд. евро помощ за Украйна.

Гледайте целия разговор във видеото.