България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експерт: Мартин Божанов не е убит от професионален килър, с Пепи Еврото са работили заедно

През последните месеци има радикализация на отношенията в обществото, заяви доц. Милен Иванов

02.02.2024 | 08:32 Редактор: Елеонора Танева

Убийството на Мартин Божанов е логично, предвид начина на живот на жертвата, не е показно - извършено е 7:30 вечерта в затворен комплекс. Явно някой е сметнал, че това е подходящото време. Няма нещо, което рязко да го отличава с метод и резултат. Това коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че списъкът с потенциалните убийци на Нотариуса е дълъг, предвид колко много хора е измамил.

"Има много причини по един и ли друг начин много хора да са пострадали от действия на жертвата, от имотни измами хора са останали без жилище, без доходи, много дълъг е списъкът... Нивото на решителност на хора, които са пострадали сериозно, е много висок. Моето мнение е, че не е професионален килър, той щеше да избере по-подходящо място ", подчерта гостът.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Иванов посочи, че за да заплашва магистрати, на Божанов някой му гарантира неприкосновеност.

"Те са работели заедно с Пепи Еврото, заедно са консумирали влиянието в тази среда. Забравихме друг известен лобист в магистратурата - Красьо Черния, дали има и други е реторичен въпрос", каза още бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Доц. Иванов коментира и работата на съпругата на убития в ГДБОП. Според него е странно човек, който не е от системата на МВР да започне работа там: "Когато се наема на работа, преминава проучване, за да има достъп до класифицирана информация. Основанието за отнемане явно са връзките ѝ с хора с криминално минало или настояще, въпросът е защо ѝ е даден."

Доц. Иванов подчерта, че през последните месеци има радикализация на отношенията в обществото. Като изходи от зачестилите убийства.

"Последните няколко месеца дори на битово ниво се случват убийства с особена жестокост. Показва, че на улицата тлее нещо, което намира своя израз в такива жестокости."

Гледайте целия разговор във видеото.