Борисов: Не съм канил Радев в сглобката, не коментирам война между партийни лидери

Според лидера на ГЕРБ винаги е прозирало на избори зад кого стои президентът

31.01.2024 | 09:50 Редактор: Искра Ангелова

Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, коментирайки челния сблъсък между президента Румен Радев и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Борисов припомни, че е бил първият, който е използвал алегорията за "пътя на Копринката", под която се визира работата на секретаря на президента Николай Копринков.

"Много интересно кой се е срещал, кой се е договарял, кой е назначавал хората. Това са огромни назначения", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той призова да се обърне особено внимание на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която каза, че "президентът е поканен за част от сглобката". "Аз не съм отправял такава оферта. Кой от другите лидери на партии в сглобката е отправил тази оферта, защото Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че за тези три години хаос и абсолютна безпътица, лепенето на етикети доведе до тоталното смразяване на хората. "В момента в България просто няма лидер, без да му е залепен дали заслужен или не етикет. Това продължава със страшно усърдие", каза той.

Според него винаги е прозирало на избори зад кого стои президентът Румен Радев.

"Когато Кирил и Асен са на плакат с него, трудно е да се скрие прозира ли или не подкрепата им за президента Радев, или по-късно когато са били министри в служебните му правителства подкрепата му към тях", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR