Йотова: Радев не стана част от сглобката и тя не може да му прости, войната продължава

"Не каза, че самият той е тази алтернатива, и че самият той ще я направи", заяви вицепрезидентът

30.01.2024 | 10:45 Редактор: Искра Ангелова

Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости. От самото начало държавният глава не стана част от нея, макар че такива оферти имаше. Най-големият страх на сглобката е нова политическа алтернатива. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

"Първият сезон бе президент и войната в Украйна, вторият бе президент и Конституция, сега очевидно войната е за кожата на един президент", смята вицепрезидентът.

Йотова уточни, че президентът е човек на честта и че спазва всички правила - и законови, и конституционни: "Може би затова и сглобката не може да му прости. От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, той за нито една секунда не ратифицира незаконните им действия. Точно обратното - винаги се обръщаше към КС - това не се прощава".

Вицепрезидентът все пак подчерта нуждата от нова политическа алтернатива.

"В думите му вчера аз разчетох, че той не каза, че самият той е тази алтернатива, и че самият той ще я направи. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново", заяви Йотова, след което коментира и реакцията на лидерите на част от управляващото мнозинство.

"Техният най-голям страх е точно алтернативата. Колкото пъти на ден излязат навън и казват, че няма алтернатива, толкова пъти се мъчат да убедят себе си", смята Илияна Йотова.

Тя припомни думите на държавния глава, който призова всеки, който има каквато и да е информация за нередности в управлението на институциите, то да я предостави: "Всеки, който има сигнал, за да няма нарушение и провокации, нека да се отнесат към подходящите органи".

Притеснявате ли се от грипната епидемия и взимате ли мерки срещу заразяване?

Притеснявам се. Нося маска, спазвам дистанция и правя всичко възможно да не се заразя.
27%
Не. Всяка зима има такава и няма как да се опазиш. Грипът се преодолява за няколко дни.
58%
Повече се притеснявам от заразяване с коронавирус.
9%
Притесненията ми са свързани с евентуална грипна ваканция - няма кой да гледа децата вкъщи.
7%
Общо 1012 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR